Klassenmanagement voor leerkrachten in het primair onderwijs
KM

Test je ervaring en kennis

Om te weten of jij iets kunt hebben aan de kennis op deze website kun je de volgende vragen voor jezelf beantwoorden.

Dit is de set met testvragen

1. Ben jij goed op de hoogte van de verschillende functies van planning?2. Weet jij goed wat je taken als leerkracht zijn in de verschillende fases van planning?3. Benut jij de drie bronnen van informatie (de leerling, de leerstof, de onderwijsleersituatie) adequaat voor je lessenplanning?4. Beschik jij over een goed format voor je lesplanning?5. Betrek jij je leerlingen bij je planning en organisatie en instructie?
6. Gebruik jij een goede mix van leerkracht-gecentreerde en leerling-gecentreerde instructievormen?7. Ken je het verschil tussen vaste en verantwoordelijke consequenties bij ongeoorloofd gedrag?8. Ken jij de behoeften van de leerlingen in jouw klas voldoende?9. Weet jij hoe je in de eerste weken van het schooljaar een goede basis legt voor het klassenklimaat?10. Weet jij hoe je kunt checken of de leerlingen de leerstof begrepen hebben?
11. Werk jij met de ouders van je leerlingen samen als partners in een gezamenlijke pedagogische taak?12. Weet jij hoe je je instructie kunt aanpassen bij grotere verschillen tussen je leerlingen13. Weet jij waarom kinderen van school houden?14. Weet jij hoe je op een effectieve manier complimenten kunt geven?15. Ken jij de route in de school voor het samenwerken met externe partners in de zorg?
Overname van gegevens is met bronvermelding toegestaan.
© Nederlands Centrum Onderwijs & Jeugdzorg